Program

Mange av presentasjonene legges fortløpende inn nedenfor. Pga. feil i systemene til Ustream som stremaet konferansen ble dessverre samtlige filmopptak tapt og kan ikke legges ut.

DEL 1: Klima og natur i endring

09.00: Åpning ved Berit Kjøll, styreleder i DNT, Jonas Gahr Støre, leder av Arbeiderpartiet og konferansier Ingerid Stenvold, journalist og programleder i NRK.

09.30: Hvilke miljøutfordringer står verden overfor?
Tony Juniper, britisk klimarådgiver, miljøverner og forfatter av boka What Has Nature Ever Done For Us.

10.00: Musikkinnslag med jazzpianist Maren Selvaag med band og naturfotograf Anki Grøthe.

10.10: Hva skjer med den norske naturen? ​​​​​​​
Anders Bryn, naturgeograf og forsker ved Naturhistorisk Museum, UiO.

10.30: PAUSE

10.55: Hva betyr klimaendringene for friluftslivet? ​​​​​​​
Kristin Halvorsen, direktør ved Cicero Senter for Klimaforskning.

11.20: Mer friluftsliv, mindre utslipp ​​​​​​​
Henrik Romsaas, leder for Tromsømarkaprosjektet, Tromsø kommune.

11.35: Film av naturfotograf Kjartan Trana.

11.45: Hvordan kutte klimautslipp og ta vare på naturen samtidig?
Samtale mellom Stefan Heggelund (Høyre og medlem av Energi- og miljøkomiteen på Stortinget ), Nina Jensen (generalsekretær i WWF), Ola Elvestuen (nestleder i Venstre og leder av Energi- og miljøkomiteen på Stortinget) og Helene Ødven (DNT). Moderator: Ingerid Stenvold.

12.15: Lunsj

DEL 2: Mot et grønnere friluftsliv

13.15: Hvilket fotavtrykk setter friluftslivet?
Carlo Aall, naturforvalter og forskningsleder ved Vestlandsforskning.

13.40: Nødvending turstæsj? Om forbruk og utstyrsjag.
Samtale mellom Ingun Grimstad Klepp (forbruksforsker på SIFO, HiOA), Leif Holst-Liæker (administrerende direktør i Bergans) og Johanne Grue Reiten (leder i DNT ung).

14.05: Musikkinnslag med jazzpianist Maren Selvaag med Kristian B. Jacobsen (bass) og Henrik Lødøen (trommer, elektronikk).

14.20: PAUSE

14.45: Å gjøre noe lite for noe stort
Simen Knudsen, surfeentusiast og leder for Nordic Ocean Watch, som arbeider for å ta vare på havet.

15.00: Hvordan kan vi bygge mer miljøvennlig?
– Anne Cecilie Haug, seniorarkitekt i Snøhetta, om materialer, energi og sosial bærekraft.
Anders Gjermo, bygnigssjef i DNT Oslo og Omegn om nytt mikrokraftverk på Iungdalshytta.

15.25: Hvordan skape et bærekraftig reiseliv?
– Pål Knutsson-Medhus, daglig leder i Visit Geilo og tidl. reiselivssjef i Hol kommune.
Marcus Eldh, grunnlegger av WildSweden, som tilbyr villmarkssafari i svenske skoger.

15.50: Film

15.55: Hvordan kan friluftslivet bidra til grønnere utsikter?
Om «Grønn Tur» ved Berit Kjøll, styreleder i DNT, med påfølgende samtale mellom Maria Ros Jernberg (visegeneralsekretær i Svenska Turistföreningen), Carlo Aall (Vestlandsforskning) og Simen Knudsen (Nordic Ocean Watch/Æra). Moderator: Jørgen Moland, daglig leder i Trygg av Natur.

Avslutning: kl. 16.30

17.00: Aperitiff, middag og mingling
– Toastmaster og underholder: Stian Sandø (tidl. programleder i Newton, NRK)
– Film av naturfotograf Kjartan Trana